Voeten verdienen je aandacht

Wanneer je je realiseert hoeveel kilometers je in je leven door je voeten wordt gedragen dan is dit zeker geen loze kreet.
Je kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Zelf kun je relatief eenvoudig  een aantal van deze ongemakken aan je voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van onderstaande tips.

Tips

Volgens onderzoek kun je het beste in de namiddag je schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen je voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

In de voetcrèmes die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze crèmes is dat je huid er erg droog van kan worden. Een goede voetcrème of foam is terugvettend en wordt snel door de huid opgenomen. Voor elke huidtype is er een passende crème of foam. In de praktijk wordt gewerkt met hoogwaardige producten zoals Footlogix, Akileïne, Samenwerkende Pedicure en HFL Laboratories.

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

In de zomervakantie is het heerlijk om met je blote voeten door het zand te lopen. Je verwijdert zo de dode huidcellen van de huid en je voeten krijgen ook nog eens een gratis massage! Let er wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met je blote voeten op te lopen!

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers, sandalen of werkschoenen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen. Smeer je voeten iedere avond in met een goede crème of foam. Voorkom veel pijn als de kloof open dreigt te gaan. Laat deze behandelen door de medisch pedicure.