Als gediplomeerd medisch pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet – heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Daardoor ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn vak. Onderstaand de gespecialiseerde behandelingen: 

Medisch pedicure
Als medisch pedicure mag ik alle risicovoeten behandelen. Risicovoeten ten gevolge van diabetes, reuma, kanker, verwaarloosde voet, vaatproblemen, neuropathie, spasticiteit, psoriaris, oudere voet en Parkinson. 
Diabetische voet
Mensen met diabetes kunnen complicaties krijgen aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan en mag ik professionele hulp en verzorging geven. Afhankelijk van de hoogte van het zorgprofiel wordt de medisch noodzakelijke voetzorg vergoed vanuit de basisverzekering. Bij een lager zorgprofiel is vergoeding in veel gevallen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.
Reumatische voet
Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie “Reumatische Voet” kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen. Vaak wordt deze behandeling door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering vergoed.
Overige risicovoeten
Elke risicovoet vereist  een eigen aanpak. Denk bijvoorbeeld aan  medicatie bij kanker en de invloed hiervan op de voeten.
Orthesiologie
Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).
Vilttechniek
Vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.
Nagelbeugeltechniek
Specialisatie in nagelbeugeltechniek. Met behulp van een op maat gemaakte kunststof beugel verstevigd met gel wordt de nagel naar de juiste vorm gecorrigeerd.
Voetverzorging
 Voor het behandelen van een likdoorn, ingroeiende nagel, pathologisch eelt of kloven. Maar ook voor de persoonlijke verzorging van de voeten; knippen van de nagels, eeltverwijdering of kloven. Dit is mogelijk in een volledige of gedeeltelijke voetbehandeling.
Telefonisch en/of online advies
Klachten en geen tijd of gelegenheid om de praktijk te bezoeken maar toch graag hulp/advies voor je probleem? Stuur klacht met foto’s van het probleem naar ivandeursen@medischpedicure-etten-leur.nl

Voet- en onderbeenmassage
Een heerlijke behandeling die tevens tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.
Nagelstyling met gel
Geltechniek voor correctie (bij ingroei van de nagel), reparatie of verfraaiing van (schimmel)nagels.
Manicure
Complete hand- en nagelverzorging; met handmassage.
Hot-stone massage
Diverse hot-stone massages. Rug, nek en schouders. Voet en onderbeen.